vergoedingen


VERGOEDING COPD IN 2019

In 2019 veranderen de regels rondom de vergoeding van fysiotherapie bij COPD. Vanaf 01-01-2019 worden de fysiotherapeutische behandelingen voor patienten met COPD (GOLD stadium 2, 3 en 4) vergoed vanuit de basisverzekering.

Afhankelijk van de mate van ziektelast varieert het aantal vergoede behandelingen vanuit de basisverzekering tussen de 5 en 72 behandelingen in het eerste jaar en de 0 en 52 behandelingen vanaf het tweede jaar. De verwijzer (huisarts of longarts) bepaald samen met u de ziektelast en zal naast het GOLD stadium ook de ziektelast vermelden op de verwijzing (type A, B, C of D).Vergoedt de verzekering de behandeling in 2019?

Wilt u weten of u voldoende verzekerd bent voor fysiotherapie in 2019 of denkt u erover na om naar een andere verzekeraar over te stappen en wilt u de beste dekking voor fysiotherapie? Op www.zorgwijzer.nl vindt u alle informatie hierover.Het merendeel van de fysiotherapiebehandelingen wordt vanuit de aanvullende verzekering vergoed. Iedere zorgverzekering heeft aanvullende polissen met een aantal behandelingen fysiotherapie welke vergoed worden. Dit kan echter per zorgverzekering zeer verschillend zijn. Kijk uw verzekeringspolis na om te weten op hoeveel behandelingen fysiotherapie u per jaar recht heeft.

Omdat wij geen overzicht van het aantal behandelingen wat u (elders) heeft gehad gedurende het jaar. U bent daarom zelf verantwoordelijk om dit bij te houden.


Vergoedingen

Wij hebben contracten met alle grote verzekeraars.
Wilt u weten of uw verzekeraar daar ook bij zit check dan de logo's op de homepagina of vraag ernaar bij onze secretaresse 020-6650729 of per mail secretariaat@ftao.nl.

Fysiotherapie wordt voornamelijk vergoed vanuit de aanvullende paketten*. Wilt u weten wat uit uw basisverzekering vergoed wordt? Check: www.rijksoverheid.nl.

* Dit betreffen medisch noodzakelijke behandelingen per kalenderjaar.


Chronische aandoeningen

Bij chronische aandoeningen komen de eerste 20 behandelingen uit de aanvullende verzekering. Wanneer deze niet toereikend is moet u tot 20 behandelingen zelf betalen (bijvoorbeeld: heeft u 9 behandelingen in uw aanvullende verzekering, dan moet u er nog eerst 11 zelf betalen voordat de rest vergoed wordt).

Een chronische aandoening fysiotherapie is een aandoening die voorkomt op een lijst van de zorgverzekeraar. Zo zijn bijvoorbeeld artrose, reuma en botontkalking geen chronische aandoeningen volgens die lijst. Informeer hiernaar bij uw fysiotherapeut.

Voor een overzicht van de chronische aandoeningen die in 2019 vergoed worden ga naar Fysiovergoeding.nl

Let op: ook de behandelingen welke u dit jaar al elders heeft gehad tellen mee!

Behandelingen die niet meer door uw aanvullende polis vergoed worden, zullen door ons aan u in rekening gebracht worden.


Fa-med

Wij declareren via Fa-med. De nota van de behandelingen ontvangt u dan ook van Fa-med.In sommige gevallen wordt uw nota eerst gedeclareerd bij uw zorgverzekeraar. U ontvangt dan alleen een (rest) nota voor de kosten die niet door uw verzekeraar worden vergoed.


Op tijd betalen

Vergeet niet op tijd uw nota te betalen de betalingstermijn die Fa-med hanteert is 30 dagen.Lukt het u niet om aan uw betalingsverplichting te voldoen? Vraag een betalingsregeling aan via notavanfamed.nl of bel het Contact Centre van Fa-med 0900-0885.


Privacy

Voor een correct administratie en facturatie dienen wij uw gegevens aan Fa-med te verstrekken. Fa-med gaat hier, net als wij, uiterst zorgvuldig mee om. Meer over het privacybeleid van Fa-med kunt u vinden op


Heeft u nog vragen?

Voor vragen over uw nota kunt u veel informatie terugvinden op notavanfamed.nl. Daarnaast kunt u contact opnemen met het Fa-med Contact Centre via 0900-0885. Zij zijn iedere werkdag van 8.00-18.00 uur bereikbaar.


Betalingsvoorwaarden

Indien u verhinderd bent, dient u tenminste 24 uur van tevoren af te bellen.Als u dezelfde dag dat u de afspraak heeft afbelt, zijn wij genoodzaakt de gereserveerde tijd bij u in rekening te brengen. U krijgt dan een factuur voor 100% van het tarief, deze kosten kunt u niet bij uw zorgverzekeraar indienen.

Wanneer u niet verzekerd bent voor fysiotherapie gelden de volgende tarieven:


Tarieven 2019Behandelvorm

Code

Bedrag

Behandeling fysiotherapie

code 1000

34,50

Behandeling fysiotherapie aan huis

code 1001

51,75

Behandeling manuele therapie

code 1200

51,75

Behandeling manuele lymfedrainage / oedeemtherapie

code 1500

51,75

Behandeling bekkenfysiotherapie

code 1600

51,75

Behandeling fysiotherapie geriatrie

code 1700

51,75

Screening (DTF)

code 1850

13,30

Screening, intake en onderzoek

code 1864

43,10

Intake na verwijzing

code 1870

43,10

Niet op komen dagen

code 1960

34,50